fredag 31 augusti 2018

Vadå valrörelse?


Jo det märks också i stadshuset, ja det heter faktiskt så varifrån landsortskommunen Vimmerby styrs och leds. Fast just nu kan man tro att Vimmerby styrs från ihärdiga debattskrivare. Det skulle vara bra om media kritiskt granskade och analyserade det som förs in, det florerar också osanningar.

Visst är vi kloka nog att kunna skilja på åsikter och fakta, löften och målsättningar. Jag tycker man ska vara försiktig med löften för det är bara med egen majoritet som man säkert kan infria dem,

Men också då kan men också då kan omständigheter i omvärlden inverka med stor kraft. Det är inte länge sedan vi under några månaders tid vi fick ta emot ca 400 flyktingar i Vimmerby. Nästan allt annat fick läggas åt sidan och tack vare fantastiska medarbetare inom skola och omsorg tillsammans med stort gensvar hos många vimmerbybor har vi kommit väl ut från den situationen.

Även om valrörelsen har högt focus är det många viktiga frågor att hantera i kommunen. Konsekvenser och slutsatser ur gjorda utredningar inom Barn- och Utbildningsförvaltningen liksom Vimarhem är viktiga. Utveckling av universitetsutbildningar i norra länet, beslut om tomt- och fastighetsförsäljningar för byggnation och industri, igångsättning av byggnation GC-väg Gullringen är andra exempel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar