fredag 17 augusti 2018

Äntligen är vi igång



Veckan började i full fart med beredning inför nästa veckas arbetsutskott. Många ärenden som kommer upp, alltifrån utveckling av högskoleutbildningar i vårt Campus Vimmerby till initiativ om insatser för torkdrabbade lantbrukare. Vi kommer också att diskutera kommunstyrelsens egen budget 2019 och hur vi agerar vidare utifrån genomlysningen Barn- och Utbildningsförvaltningen liksom rapporten om ledning och styrning av Vimarhem.
På eftermiddagen var det plandialog då vi och Miljö och byggnämndens presidie informerades om läget i pågående planarbeten, blad annat inkomna synpunkter från sakägare efter samråd och utställningar. Vi informerades om att samtliga inkomna synpunkter kommer i sin helhet att bifogas handlingarna när det blir dags för politiska antaganden.
Senare på eftermiddagen hade vi styrelsemöte i Stiftelsen för bevarandet av Astrid Lindgrens gärning (”Stiftelsen Näs” ). Vi fick rapport om sommarens utveckling på Näs som är positiv om än antalet besökare varit färre än förra året. Vi valde in två ytterligare styrelseledamöter nämligen kommunjurist Peter Olson och Johan Palmberg. Johan är barnbarnsbarn till Astrid Lindgren, 28 år och har en pol. mag. examen i statskunskap. Johan jobbar heltid i familjeföretaget Astrid Lindgren AB och sitter bl.a. i juryn för ALMA stipendiet.
Fortsatt i veckan har varit fylld med inläsningsarbete, diskussion med olika medarbetare om aktuella frågor i kommunen och självfallet ett allt intensivare valarbete. Om en stund ska jag ut och träffa folk och höra vad man tycker är viktigt just nu.



  ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar