fredag 6 oktober 2017

Så mycket positivt


När jag tillträdde som kommunstyrelsens ordförande för två år sedan trodde jag verkligen inte det skulle vara möjligt. Ett av skolstrukturdebatt sargat Vimmerby som helt plötsligt tog emot ett stort antal flyktingar, har vänt till ett samlat Vimmerby med entusiasm och framgång.

Har just skrivit under tre köpebrev. Två avser tomter på Östra Ceos industriområde och inbringar drygt 3,3 miljoner kronor och det tredje avser Lansen 9 som inbringar knappt 0,4 miljoner kronor. Nu effektueras de positiva nyheter om etableringar i Vimmerby som vi tidigare berättat om i media.

Veckans stora glädjeämne är det fantastiskt goda ekonomiska resultat kommunen presterat perioden januari-augusti 2017, ett överskott om 42,6 mnkr och för kommunkoncernen som innefattar Vimmerby Energi & Miljö och Vimarhem hela 59,6 mnkr. Den prognos vi lämnar för helåret är ett överskott i kommunen om 30 mnkr och för kommunkoncernen 45-50 mnkr.

Eftersom de kommande åren 2018-2020 är utmanande med fler barn i skolan, förhoppningsvis många barn i förskolan och allt fler äldre, behöver vi så väl bra överskott just nu. Förutom driften av våra kärnverksamheter behövs upprustning och återinvesteringar i VA, gator- och vägar liksom fastigheter. Nyinvesteringar i skola särskilda boenden, reningsverk, fiber och infrastruktur är andra angelägna kommande utgiftsområden vi vet kommer

Det är riktigt bra att vi nu har andra än kommunen som intresserar sig för att bygga bostäder och det måste bli externa intressen som i den gemensamma andan att utveckla Vimmerby medverkar i projekt inom utveckling av besöks- och upplevelsesektorn. Jag kan inte nog beundra Saltkråkan för sitt engagemang och handlingskraft i Vimmerby.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar