fredag 28 september 2018

Händelser i Vimmerby


I tisdags stördes Astrid Lindgrensskolan av en aktion från den nazistiska våldsbejakande  organisationen NMR, Nordisk Motståndsrörelse. Det är djupt oroande att deras åsikter har fäste och att de kommer till yttring i Vimmerby. Så mycket mer angeläget är det då att kommunstyrelsen redan på tisdag den 2 oktober kommer att föreslå kommunfullmäktige anta en Policy mot främlingsfientlighet och Handlingsplan mot våldbejakande extremism. Vi måste alla med våra demokratiska medel hjälpas åt att hålla tillbaka dessa krafter men ändå förstå hur viktig åsikts- och yttrandefrihet är i ett fritt land.

På tisdag kommer också upp till beslut att Vimmerby kommun ska delta i det Campusprojekt för ökade insatser med högskoleutbildningar i vår kommun. Vi avser satsa 0,8 mnkr per år i ett treårigt projekt tillsammans med Västervik och Hultsfred kommuner där Regionen och lokala bankstiftelser förväntas vara medfinansiärer. Det här är at största vikt för vårt näringsliv och våra invånare att utveckla och stärka kunskapsnivåerna i kommunen. Våra Campus har i våras tecknat avtal om utbildningar med Linköpings Universitet som positivt medverkar i projektet.

Kommunvalet i Vimmerby gav de tre allianspartierna Centern, Moderaterna och Kristdemokraterna möjlighet att bilda en gemensam majoritet. Arbete och överläggningar pågår att realisera en sådan allians och jag ser fram mot att med respekt och samsyn delta i en sådan allians.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar