fredag 12 oktober 2018

Många viktiga frågor


Vi har många viktiga frågor framför oss och vi har genom media berättat om våra prioriteringar i Vimmerbyalliansen. Det är fortsatt viktigt att de ekonomiska förutsättningarna styr vårt handlingsutrymme. Det innebär också att ska vi göra nya satsningar så måste kanske omprioriteringar göras i befintliga verksamheter. Om så behövs måste det ske i en mycket djupare och bättre dialog än jag i tidigare majoritet förmått. Iver, men också tryck från vår bank, kommuninvest, resulterade i förslag som kom att presenteras som överraskande och ogenomtänkta. Även om så inte var fallet så ska tågordningen bli en annan framöver.

Att tillskapa nya lokaler för förskolan är mycket viktigt och det är idag både en dyr och svårarbetad verksamhet vi driver. Omsorgen kräver också fler platser.

Fortsatt bedömer jag bostadsbyggande som en av de viktigaste faktorerna för hela kommunens utveckling och välfärd. Det är glädjande att det fortsatt finns stort intresse från externa byggare och här måste vi få resultat.

Jag har idag lyssnat till ett föredrag om hur vi skapar bättre arbetsvillkor och trivsammare arbetsplatser. Ett viktigt budskap var att inte beklag och gnälla över det som sker utan att acceptera även om man inte gillar eller tycker det är helt rätt. Alternativet är att påverka det som sker. Förändringar kommer vi inte ifrån. Hade vi inte accepterat förändringar de senaste 50 åren hade vi varken haft mobiltelefoner, internet eller framväxande solenergi.

 På måndag kväll i nästa vecka samlas nyvalda kommunfullmäktige för första gången. Det ska bli stimulerande att möta nya personer och jag tror vi har en riktigt bra mandatperiod framför oss.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar